دیرگیر کننده بتن

دیرگیر کننده بتن به طور کلی در شرایط آب و هوای گرم برای مقابله با سخت شدن سریع به دلیل درجه حرارت بالا استفاده می شوند ، بنابراین زمان اختلاط و حمل را مطلوب میکنند. همچنین دیرگیر کننده بتن آرکا به عنوان کاهنده آب عمل می کند. دیرگیر بتن آرکا برای به تأخیر انداختن زمان گیرش اولیه بتن تا یک ساعت استفاده می شود.

در این مقاله ما در مورد مکانیسم دیرگیری بتن، انواع دیرگیر کننده بتن، تأثیر دیرگیر کننده بر خصوصیات و مزایای بتن بحث می کنیم.

دیرگیر کننده بتن

مکانیسم های عملکرد دیرگیر بتن (عقب ماندگی)

افزودن دیرگیر کننده بتن به صورت محلول در آب یا پاشش روی سطح بتن ، واکنش های هیدراتاسیون را به طور موقت قطع می کند ، که پس از یک دوره قابل پیش بینی ، هیدراتاسیون سیمان از سر گرفته میشود.

چهار روش مختلف وجود دارد که در آنها روند دیرگیر کنندگی بین دیرگیر کننده و سیمان اتفاق می افتد:

۱- جذب
در این حالت، ذرات دیرگیر کننده بر روی سطح ذرات سیمان ،جذب می شوند. این لایه از افزودنی دیرگیرکننده، پوستی محافظ در اطراف ذرات سیمان ایجاد می کند که مانع از رسیدن مولکولهای آب به سطح ذرات سیمان شده و هیدراتاسیون کند می شود.

نتیجه این است که به اندازه کافی عامل هیدراتاسیون برای ایجاد سفتی در خمیر سیمان وجود ندارد و بنابراین خمیر برای مدت طولانی تری پلاستیک می ماند.

۲- هسته سازی
وقتی آب به سیمان اضافه می شود ، یون های کلسیم و یون های هیدروکسیل از سطح ذرات سیمان آزاد می شوند. زمانیکه تمرکز کافی این یونها رها شد، هیدراتاسیون شروع به تولید C2S و CS میکند. افزودنی دیرگیر کننده آرکا در تماس با سیمان جذب یون هیدرو اکسید کلسیم شده و رشد و اشباع شدن آن را به تاخیر می اندازد.
.
۳- پیچیدگی
در طی چند دقیقه اول ، نوعی تجمع با یون های کلسیم آزاد شده توسط دانه های سیمان ایجاد می شود. تشکیل آن مجموعه ها باعث افزایش حلالیت سیمان می شود.

در طول هیدراتاسیون ، در حضور دیرگیر کننده بتن آرکا ، افزایش غلظت Ca2 + ، OH- ، Si ، Al و Fe در فاز آبی خمیر سیمان ایجاد می شود. تجمع یون های کلسیم و هیدروکسیل در محلول از رسوب آن یون ها از تشکیل هیدروکسید کلسیم جلوگیری می کند. به این ترتیب ، هیدراتاسیون تاخیر دارد.

۴- بارش
بارش تقریباً شبیه جذب است اما در صورت بارش برخی از مشتقات نامحلول کند کننده با واکنش با محلول بسیار قلیایی تشکیل می شوند. به همین دلیل ، محلول پس از چند دقیقه اول تماس آب و سیمانPH بیش از ۱۲ افزایش می یابد.رسوب پوشش های محافظتی این مشتقات نامحلول در اطراف ذرات سیمان هیدراتاسیون سیمان را سرکوب می کند. پوشش محافظ به عنوان یک مانع انتشار عمل می کند بنابراین مولکول های آب نمی توانند تماس خوبی با ذرات سیمان برقرار کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *